Alleen je rijschool kan voor jou je praktijkexamen aanvragen. Daarvoor moet je rijschool natuurlijk wel toestemming hebben. Je geeft toestemming door je rijschool te machtigen. Dat gaat zo:

  1. Ga daarna naar mijn.cbr.nl, klik op de knop ‘Inloggen met DigiD’ en log in.
  2. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan gratis aan via digid.nl. Je ontvangt binnen 5 dagen een activeringscode. Onthoud je inloggegevens goed.
  3. Na het invullen van het rijschoolnummer 3569G8 op mijn.cbr.nl kijk je of de naam van de rijschool op het scherm gelijk is aan de rijschoolnaam die je kent en die op je lesvoertuig staat. Het CBR controleert de rijschoolnaam tijdens het examen. Als de naam op het voertuig niet overeenkomt met de rijschool die je gemachtigd hebt, dan kan het CBR besluiten om je examen niet door te laten gaan.
  4. Je rijschool ontvangt een e-mail, met een bevestiging van de machtiging.
  5. Jij ontvangt zelf ook een e-mail, met een bevestiging van de machtiging

Je instructeur kan in het reserveringssysteem van het CBR zien wanneer een examinator beschikbaar is. Overleg met je instructeur welke datum het beste uitkomt. Je instructeur kan dan de datum van het examen voor je vastleggen in het systeem.

Je instructeur ontvangt de officiële uitnodiging voor het praktijkexamen. Jij ontvangt zelf ook een e-mail met de vastgelegde datum.

Meenemen naar het examen

Menu