Rijlessen vanaf 16,5 jaar

Dankzij 2 to drive kan je nu al vanaf 16,5 jaar starten met rijlessen. Rijlessen vanaf 16,5 een praktijkexamen op je zeventiende en vanaf je achttiende verjaardag helemaal alleen de weg op: het kan. Maar wat houdt het concreet allemaal in en worden rijlessen vanaf 16,5 ook aangeboden in Drachten? Je ontdekt het hier.

Hoe gaat het in zijn werk?

Concreet kan je vanaf je zestiende verjaardag starten met het halen van je theoretisch examen. Geslaagd? Vanaf 16,5 jaar kan je dan ook beginnen met rijlessen om op je zeventiende aan het rijexamen deel te nemen. Eenmaal je ook voor het rijexamen geslaagd bent, mag je wel nog niet alleen de weg op. Dat doe je samen met jouw coach – een veilige oplossing. Ideaal ook, want zo kan je nog een jaartje oefenen en op je achttiende verjaardag mag je meteen alleen de weg op. Handig, want dan begint het drukke leven als student of loontrekkende – tijd voor rijlessen en een – examen is er dan nog zelden.

Instructeurs met geduld

Het hebben van veel geduld zorgt voor de beste resultaten.

Heb je lessen over?

Dan krijg je het resterende bedrag terug!

Extra korting

Bij directe overmaking krijg je € 10 korting op het pakketprijs!

Spoedcursus

Het halen van je rijbewijs in slechts 10 dagen

Betalen in termijnen

Betalen in 2 termijnen is mogelijk bij Rijschool Parel!

Veilig op de weg

Wij zorgen ervoor dat jij zo veilig mogelijk de weg op kunt.

Vanwaar 2 to drive?

2 to drive slaat natuurlijk op de verplichting dat je voor je achttien jaar samen met een coach de weg op moet. Alhoewel rijlessen vanaf 16,5 dus wel mogelijk zijn, zal je voor je achttiende verjaardag enkel met een coach kunnen rijden. Het wordt aangeraden om een coach te kiezen die ook heel wat coachingscapaciteiten voor de dag weet te leggen en liefst ook een eigen coachingscursus heeft gevolgd. Belangrijk, want soms is het ook voor een coach al jaren terug en is een en ander intussen gewijzigd. Coachen, dat doe je beter 100% correct.
Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

This message is only visible to site admins
Problem displaying Facebook posts.

Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.
Type: OAuthException
Code: 190
Subcode: 460

Begeleiderspas

Als je kiest voor de formule van 2 to drive, dan zal je eerst een begeleiderspas moeten aanvragen. Die begeleiderspas kan je pas verkrijgen vanaf de leeftijd van 16,5 jaar. Bovendien zal eerst een coach zich moeten aanmelden en dit allemaal voorafgaand aan de aanvraag van jouw rijbewijs in jouw gemeente. Een begeleiderspas aanvragen doe je via jouw digitale identiteitskaart en kost 35 euro, direct te betalen per iDeal.

Aanvraag verzonden? Dan zal de RDW ook controleren of deze wel geldig is. Als dat zo is, dan ontvang je de 2 to drive begeleiderspas binnen de tien werkdagen na jouw aanvraag. Na dit ontvangst mag je jouw rijbewijs afhalen, maar vergeet niet: naast jouw rijbewijs moet je, eenmaal je de wagen instapt, ook steeds de 2 to drive begeleiderspas op zak hebben.

Ook in Drachten

2 to drive en rijlessen vanaf 16,5 is dat ook mogelijk in Drachten? Natuurlijk. Ook in Drachten kan je gewoon terecht voor rijlessen vanaf 16,5. De instructeurs ondergingen hiervoor een speciale opleiding en weten alles eenvoudig uit te leggen, op niveau van een zestienjarige. Als we trouwens niveau zeggen, dan bedoelen we ook niveau: want alhoewel de instructeurs alle moeite doen om sommige zaken begrijpbaar uit te leggen, wordt nog steeds hetzelfde te bereiken niveau nagestreefd. Rijlessen vanaf 16,5, het kan ook in Drachten.

Menu